Elektronik för Raw 1.5

Det är här dom flesta ger upp sin ide om att bygga en CNC maskin, men du kan vara lugn, det är enkelt med instruktioner. Du behöver inte veta av allt gör i detta skede utan montera bara ihop allt och gå djupare i detalj när tiden är mogen.

Vi har provat alla möjliga varianter till Raw maskinerna och kommit fram till att den elektronik nedan som rekommenderas är det bästa proffs och budgetalternativet.  Ni kan givetvis ha vilken elektronik ni vill men det skiljer mycket på kvalitet och ljud mm. Här kommer vi att lista allt som behövs i elektronikväg för Drivers. Videor på hur ni plockar ihop elektroniken finner ni längre ner på sidan.

Delarna nedan är för en standard Raw1.5 990x990mm. Bygger ni en större maskin så lägger ni till mer kabel, ca 1meter extra per motor och switch. Klicka på länkarna så kommer du till respektive produkt.

Kablar

 

Ellåda

Du kan bygga en egen elektroniklåda efter att maskinen är klar eller köpa en färdig från oss . Placera bara elektroniken på en bit MDF eller liknande medan du bygger och flytta sedan allt till din låda.

Instruktioner: Du behöver nedanstående delar beroende på vilken elektronik du använder.
Vi använder 8 mm MDF eller Valchromat. Du kan använda 3-5 mm tjock om du vill. Om du använder tjockare material än 5 mm måste du skära ner ändarna så att du kan skjuta in dem i sidan av en profil. Filerna innehåller det du behöver.

Köp en färdig låda här:  http://cncmaskiner.org/produkt/elektronikbox-med-5x-din-pluggar-samt-strombrytare/  eller bygg den själv, se nedan

För Drivers och Breakout board (Ladda ner . DXF filerna för drivers här .dxf files here)

 

Instruktioner

Börja med att dra alla kablar för maskinen. Se video nedan samt illustrationerna (endast medlem). Det som inte syns i videon är led-lampan för de större maskinerna. Vill du ha en led-lampa till din maskin så kan du köpa den här: Led ramp och du behöver även ca 4m extra Oskärmad kabel 2 ledare för en standard 990×990 maskin och den sladden drar du på samma sätt som switcharna till Z-axel.

För en standard Raw1.5 990×990 maskin ska kablarna klippas som nedan (lägg på ca 1-2 meter för större maskin per kabel) De kabel som blir över används för elektronik lådan. Bygger du egen elektroniklåda så behövs inte de extra kabel som blir över och du kan addera ihop allt nedan så ser du exakt hur mycket kabel som går åt.

Skärmad Motor kabel 4 ledare  

  • A-motor 290cm
  • Z, Y och X motor har samma längd 400cm

Skärmad Switch kabel 2 ledare

  • Y-switch 410cm
  • A-switch 320cm
  • T (touch plate), X, Z switch 450cm

Oskärmad kabel 2 ledare   (för led-lampa)

  • Led 450cm (dras på samma sätt som ovanT, X samt Z switch)

Del 7 Shielded Cables

Del 8 Switches and connections

Del 9 (Drivers)

 

Köper du vår elektronik så får du även tillgång till illustrationer om hur du kopplar elen samt tillgång till alla andra artiklar som hjälper dig på vägen.