Leverans & köp information

Betalningsalternativ
Privatperson kan betala via bankgiro eller Klarna. Med klarna så kan du dela upp din betalning mm, läs mer längre ner.

Företag kan välja mellan Faktura 14 dagar efter leverans (med kreditprövning), Leasing via Wasa kredit eller bankgiroinbetalning, har ni möjlighet så ber vi er att välja Bankgiro så sker köpet utan mellanhänder. Vid faktura, kontakta oss för sedvanlig kreditprövning.

Skolor, föreningar och offentliga verksamheter
Vi levererar maskiner till skolor, kriminalvård och övriga offentliga verksamheter världen över. Vi hanterar giltiga E-fakturor samt fakturering vid dessa köp. Kontakta oss om ni har frågor så hjälper vi er att välja rätt.

Leveranstider
Leverans sker oftast vardag efter beställning och vanligtvis dagen efter beställning. Färdiga maskiner tar oftast längre tid beroende på om vi har de i lager eller ej.

DHL & Posten
Leveranspriser varierar beroende på produkt.
Vid hemleverans blir ni kontaktad av speditören för en tidsbokning av din leverans. Registrera därför alltid det telefonnummer du vill bli kontaktad på. Vid utebliven kontakt med dig skickas en avi med försändelsen och du kan själv boka en ny tid för din leverans. Leverans sker fritt till entré, Schenker eller DHL svarar ej för lyft eller transport i trappor. Leveranser till öar eller annan svåråtkomlig plats utförs av kunden själv, leverans sker till den angivna adressens mest framkomliga plats. Reservationer sker för transporter utanför Schenkers standard och fraktvillkor, leveransförseningar orsakade av leverantörens oförmåga att leverera de beställda varorna samt friskrivning från all ersättning till kund vid ovan skrivna händelser.

OBS! Vi levererar inte varor till öar som inte har vägförbindelser. Vi debiterar kund i efterhand om vi för faktura för färjetrafik eller liknande.

________________________________________

Hämtleverans
Mindre och små beställningar skickas i vissa fall med Parcel. Du får en avi i brevlådan och dina varor kan avhämtas på din närmsta uthämtnings plats (ICA, Handlarn, Bensinmack eller närmaste DHL service point m.m.).

Hemleverans
Vid hemleverans så meddelas du oftast dagen innan paketet lämnar oss. Chauffören meddelar er ca 30 minuter innan leverans. Skulle du av någon anledning inte kunna ta emot paketet så måste du meddela oss snarast eller boka om leveransen inom 4 dagar. Passerar 4 dagar och ni inte kan ta emot paketet så tillkommer det en kostnad från fraktbolagen som ni själva får stå för. Fraktbolagen tar ut en hyra om man skjuter upp leveransen själv. Det är ditt ansvar att ta reda på om kostnader tillkommer.
________________________________________

Transportrisk
cncmaskiner.org bär hela ansvaret för att varan kommer till av kund angiven plats i perfekt skick. Vid returnering bär kunden hela ansvaret att varan kommer fram till cncmaskiner.org i perfekt skick. Vid skadat gods skall uthämtningsplatsen eller speditören omedelbart meddelas vid uthämtningstillfället. Senare angivelse om skadat gods mottages ej. Vid ej avhämtade leveranser debiteras dubbla transportavgifter samt 195sek inkl. moms i administrationsavgifter.

Garanti
Vi har 2 års garanti på de maskiner vi bygger. Spindel, elektronik samt inverter har en garanti på 1 år då det är den garantin vi får från tillverkaren. Garantin gäller vid normal drift av 8 timmars körning per dag. Om någon del går sönder så åtgärdar vi det utan kostnad under garantiperioden. Vid fel så försöker vi åtgärda det via mail eller telefon. Vi kan skicka delar om det är enklare åtgärder. Om elektronikboxen går sönder så ber vi er att skicka den till oss för reparation. Öppna inte elektronikboxen utan skicka in den till oss. Ni ansvarar själva för leveransen till oss genom besök eller frakt. Vi bekostar reparation samt frakt tillbaka till er. Om vi upptäcker att elektronikboxen manipulerats eller utsatts för vårdslös hantering så debiteras ni för reparationen samt för de delar som byts ut. Med vårdslös hantering så menar vi onödig damm bildning stötar eller temperaturer som får elektroniken att förstöras.

________________________________________

Wasa Kredit Leasing
Leasing är ett fördelaktigt sätt för ditt företag att direkt komma åt nyttjandet och fördela kostnaden över tiden. Leasing är en form av långtidshyra där Wasa Kredit är leasegivare och äger utrustningen under avtalstiden medan du som kund och leasetagare har full nyttjanderätt. När leasingperioden är slut kan du köpa loss utrustningen till ett förutbestämt restvärde.

Vad är leasing?
Leasing är en form av långtidshyra där Wasa Kredit som leasegivare äger utrustningen under avtalstiden medan du som kund och leasetagare har full nyttjanderätt. När avtalstiden löper mot sitt slut har ni som kund förbundit er till att köpa ut utrustningen till det förutbestämda restvärdet. Vanligen är löptiden mellan 24 och 60 månader och det slutliga restvärdet 5 eller 10 procent av det finansierade beloppet. Leasingavgiften är lätt att budgetera då den vanligen är lika stor under hela avtalstiden och kan anpassas till intäkterna.

Varför ska man leasa?
Leasing är ett sätt för ditt företag att fördela kostnaden över tid. Den belastar inte er balansräkning då ni drar den som en driftkostnad i er bokföring. Leasingavgiften är lätt att budgetera och att anpassa till intäkterna. Ni använder er inte av företagets kapital och kan genom ett leasingavtal införskaffa just den utrustning med kringutrustning ni behöver till er verksamhet utan att använda er av era likvida medel.

Leasing i korthet

  • Finansiera upp till 100 procent av utrustningen
  • Behåll likviditeten genom att inte binda något kapital
  • Fördela leasingavgiften månadsvis över hela leasingperioden

Klarna

Ångerrätt
Observera att licens för programvara går ej att återkalla, därför så är det inget öppet köp på programvara så som mach3 och liknande. Det är upp till dig att ta reda på om programvaran passar ditt ändamål. Du kan kontakta oss om du är osäker. Detta gäller även för maskiner där programvara ingår. Ångrar du ditt köp så återbetalar vi inte programvaran då licensen är kopplad till dig eller företag och kan inte återkallas.

Distansavtalslagen ger dig som privatkund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. cncmaskiner.org tillämpar alltid distansavtalslagen. Vid åberopande av ångerrätt är det Du som kund som betalar för returfrakten samt frakten till er då varan levererades, se också nedan under rubriken “Så här gör du Din retur”. Ångerrätt tillämpas endast de varor som kan återlämnas i omonterad obrukat och oskadat skick. Emballage ingår i reservationen. Ångerrätt 14 dagar gäller ej företag. Ångerrätt gäller ej special tillverkade produkter eller kapade produkter, kontakta oss innan beställning för att bekräfta om du kan ångra ditt köp i efterhand. Återbetalning uteblir för fraktkostnaden till och från kund vid nyttjande av ångerrätten. Beakta följande vid åberopande av ångerrätt: – att inom 14 dagar efter mottagande meddela och returnera varan eller den väsentliga delen till cncmaskiner.org, att varan ska vara i originalskick, dvs. onyttjad, ej demolerad eller märkt, – att returnera varan i tillhörande oförstörd kartong med det tillhörande inneremballaget, – att skicka en komplett vara. Saknas delar vid returnering debiteras kund cncmaskiner.org netto priser samt eventuella tillkommande kostnader som frakt etc. för dessa.

Kontakta alltid oss innan en retur.
Märk varan tydligt med ditt namn, ordernummer, adress, telefonnummer och ett kontonummer innan du sänder en retur till oss. Endast direkt leverans till ovan adress godkännes vid returer. “Hämt paket” som skickats till ett utlämningsställe hämtas ej ut och returneras till avsändaren. Kreditering/återbetalning sker först efter att godkänd retur genomförts. Vid transport av tyngre gods kontaktas cncmaskiner.org för korrekta anvisningar.

Adress till oss är (endast företagspaket, ej uthämtning):
Rawcnc Sweden AB
Bolmängsgatan 3f
64232 Flen
Sweden

Elektronik
Vi har inget öppet köp eller reklamation på elektronik med bruten förpackning. Vi vet att allt fungerar från fabrik och om öppen elektronik går sönder så är det med största sannolikhet felkopplat eller att Dip switchar etc. ändrats utan att strömmen kopplats ur. Kort sagt, all kretskort och öppen elektronik som kopplas av användaren är känsliga för felhantering, vi har ingen kontroll på elektronik som kopplas av användaren och du som kund kan tyvärr inte reklamera dessa produkter om de är defekta.

Gör det själv paket/byggsatser
Det är helt upp till dig om du klarar av att bygga maskinen. Detta är inte för alla, du behöver ett utrymme och viss vana med diverse verktyg och elektronik. Du kan inte komma i efterhand och säga att det var för svårt och att du vill ha pengar tillbaka. En byggsats är vad det är och det är upp till dig att ta reda på så mycket som möjligt angående bygget innan du beställer det. Vi accepterar inga returer på påbörjade byggsatser eller gör det själv paket.
________________________________________

OBS: CNC-kiten kan kräva att man kopplar starkström mellan transformator och uttag. Detta måste göras av någon med behörighet. Starkström är farlig. Vi tar inte ansvar för felaktig hantering eller skador. Ström mellan transformator och motorer är svagström och ofarlig.

Reklamation
En kvalitetskontroll utförs alltid av cncmaskiner.org innan varan sänds. Varor som anländer skadat eller fel expiderat åtgärdas kostnadsfritt av cncmaskiner.org. Synliga fel skall anmälas direkt till chauffören vid mottagandetillfället alternativt till cncmaskiner.org inom tio arbetsdagar från mottagandet av varan. Dolda fel skall anmälas till cncmaskiner.org inom tre arbetsdagar från mottagandet av varan. Produkt som vi kan konstatera är fel expedierad alternativt skadad erbjuder vi utbyte av vara eller återbetalning av hela beloppet inklusive fraktkostnaden, med reservation för returnering av fler varor än varan med returrätt.
________________________________________

Leveransskada
Du måste själv agera när du tar emot ditt gods.
Kontrollera godsets och förpackningens tillstånd när det lämnas ut till dig. Räkna igenom kvantiteten så att den stämmer överens med uppgifterna i fraktsedeln. Om godset är skadat när speditören lämnar ut det.
Ta emot godset, men kvittera aldrig fraktsedeln utan att först göra en anmärkning på kvittensdelen. Anmärkningen behöver inte vara detaljerad, men den är nödvändig för att skadan ska kunna regleras.
Det som uppnås med anmärkningen är att du styrker att skadan inträffat när speditören haft hand om godset. Vi får samtidigt möjlighet att spåra orsaken och vidta åtgärder så att den inte upprepas. Du ska också försöka begränsa skadan när detta är möjligt.
Om skadan kunnat upptäckas först vid uppackning (dold av emballage) måste du anmäla skadan till speditören inom sju (7) arbetsdagar efter mottagandet för att den ska kunna tas upp till behandling.
Många gånger vill speditören besiktiga skadan. Därför får du inte returnera, sälja eller reparera det skadade godset utan att först ha kontaktat speditören. Ta därför snarast kontakt med speditörens skadeavdelning. När du gjort det skickar speditören dig en skadeblankett som du ska fylla i och returnera till speditören.

Saknas gods gör du så här.
Gör anmärkning på fraktsedeln innan du kvitterar godset. Kontakta speditörens närmaste kontor. Dom gör då en eftersökning på deras terminaler och hos transportörerna. Om dom inte lyckas finna det saknade godset inom 30 dagar (utrikes 60 dagar) har du rätt att anse det som förlorat.
Skadereglering.
Det är alltid du som kund som ska framställa ersättningskrav och styrka kravets storlek. Detta innebär att du normalt ska prestera följande handlingar till speditören: Skadeanmälan, fraktsedel eller paketlapp, handelsfaktura mellan säljare och köpare eller annan handling som stärker värdet på godset, repartionsfaktura, alternativt faktura för ersättningsleverans eller reservdelsfaktura samt eventuellt övriga handlingar som du anser har betydelse för att skadan blir korrekt reglerad.
Fotografera gärna din skadade vara för snabbare handledning. När skadeanmälan är speditören tillhanda så skickar cncmaskiner.org utbytesmaterialet till dig.

________________________________________

Saknat gods
Du måste även här själv agera när du tar emot ditt gods. Kontrollera kvantiteten i leveransen när speditören överlämnar godset. Räkna igenom kvantiteten så att den överensstämmer med uppgifterna i fraktsedeln och med din beställning (med reservation för delad leverans). Om kvantiteten avviker från fraktsedeln eller din order. Ta emot godset, men kvittera aldrig fraktsedeln utan att först göra en anmärkning på kvittensdelen. Anmärkningen behöver inte vara detaljerad, men den är nödvändig för att avvikelsen ska kunna regleras. Det som uppnås med anmärkningen är att du styrker att avvikelsen inträffat när speditören haft hand om godset. Vi får samtidigt möjlighet att spåra orsaken och vidta åtgärder så att den inte upprepas. Anmärkningar på saknat gods gjorda på annat sätt än ovan nämnda godtages ej.

Copyright © 2018 Rawcnc Sweden AB Alla rättigheter reserverade
Ingen del av denna webbsida får reproduceras, distribueras eller överföras i någon form eller på annat sätt utan föregående skriftligt tillstånd