Starta här om du behöver hjälp med att ställa in och arbeta med din maskin

Efter att du ställt maskinen på plats och kopplat in alla komponenter så måste du installera programvara för att styra maskinen. Från och med Augusti 2021 så styr vi maskinerna via USB med en modul som heter UC100. Välj guide nedan beroende på vilken programvara du valde för att styra maskinen, Mach3 eller UCCNC.

Oavsett guide du väljer nedan så ska UC100 modulen du ser till höger installeras och instruktioner finns för båda alternativen. För att veta att allt fungerar så ska båda lamporna på modulen lysa när du startat programvaran efter installation. Om endast en lampa lyser så är installationen inte komplett, prova då att installera modulen igen.

Nu när maskinen är inställd så kan du börja bygga dina filer för utskärning. Om du är helt ny inom området så kan du kika på videon nedan.

Instruktionsvideo för Raw Avantic. Vi jobbar på en ny mer uppdaterad video. Men den kan vara till nytta fram till dess. Vissa saker så som vad som ingår i maskinen är ändrat.

Du kan ställas in dina filer med ett alternativt CAM program kallat Estlcam. Med Estlcam så kan du även skära i 3D och priset är endast ca 500kr för hela programvaran. Du kan dock inte rita i Estlcam utan du kan göra det i valfritt program. Vi listar lite olika program längst ner på denna sida. Besök estlcam.de för mer om detta program.

Program samt plugin som används i videon

Andra bra ritprogram