Så här installerar du ett modernt användargränssnitt för Mach3

Mach3 är det bästa styrprogrammet för en CNC maskin men det ser väldigt omodernt ut. Vi vill fortsätta att använda Mach3 och har därför gjort ett eget användargränssnitt för att ta in det till 2020-talet. Gränsnittet vi har skapat är avskalat och har endast de knappar vi tycker behövs. Knapparna är stora och tydliga så att du även kan använda Mach3 med en pekskärm. Vi har även gjort gränsnittet för olika upplösningar, välj mellan de 3 vanligaste upplösningarna 1920×1080, 1366×768 samt 1280×800. Gränsnittet är helt gratis för dig som köpt en maskin från oss, kontakta oss med ordernummer så skickar vi en kopia av uppdateringen. Det är lätt att installera detta gränsnitt och du kan enkelt växla mellan ditt nuvarande gränsnitt och vårat precis när du vill.

Orginal
Vår version (klicka för att förstora)

Så här installerar du det:

Om du installerar Mach3 på samma gång så kan du installera det som vanligt enligt våra instruktioner på knappen “Ställ in din maskin här” och sedan fortsätta nedan.

Efter att du har fått en kopia av uppdateringen så kan du packa upp den genom att högerklicka och “packa upp” eller extrahera.

Se till att programmet Mach3 är nedstängt. Kopiera alla filer du ser och klistra in dem direkt i Mach3 mappen som du hittar i partition C: (i vanligaste fall). Mappen heter Mach3. Windows kommer att fråga om du vill skriva över filer, välj “Ja” Om windows inte frågar detta så har du klistrat in dom på fel ställe.

Efter att du klistrat in filerna från oss så kan du starta Mach3 och gå till View/Load Screens/ och välj någon av följande screen:

RawCNC1280X800.set
RawCNC1366X768.set
RawCNC1920X1080.set

Prova de olika versionerna och se vilken som passar bäst. Du kan hoppa mellan olika screens och även ditt gammla utan att dina inställningar försvinner. Tänk även på att Mach3 har inställningar för att dra ut skärmen som gör att det kan se helt fel ut. Gå till “Config/General Config” och bocka i eller ur inställningen “Auto Screen Enlarge”

Lycka till och hoppas gränsnittet kommer till nytta för er.